Kinderopvang Samen Rotterdam-Noord

Onze kinderopvang vestiging Samen in Rotterdam-Noord is een klein sfeervol kinderdagverblijf, gevestigd in de dependance van de Hildegardisschool. In dit gerenoveerde gebouw hebben wij 3 lokalen ter beschikking voor een babygroep, dreumesgroep, peutergroep en de Verkeerruimte/speelhal voor de  BSO. Wij hebben een geweldig grote tuin en een speelterrein  tot onze beschikking.

Onze vestiging is gunstig gelegen. De speeltuin, het Oude Noorden is op loopafstand, zo ook de bibliotheek waarmee wij een leuke samenwerking hebben. Naast ons bevindt zich het Klooster waar leuke activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen op gebied van dans, muziek en creativiteit.

Babygroep:

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 18 maanden. De kinderen slapen in een aparte slaapruimte die op de groep plaats vindt. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er is onder andere een box, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 18 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

Dreumesgroep:

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van ongeveer 1 1⁄2 tot ongeveer 2 1⁄2 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing).

Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De hal aansluitend aan de groep wordt gebruikt als extra ruimte om kinderen in kleine groepjes te laten spelen.

De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur). Voor de hele kleine kinderen is er ook nog een bedje op de groep waarin zij kunnen slapen. Ook spelen de dreumesen soms in een klein groepje op de gang. Zij spelen daar een spel of met water en zand bijvoorbeeld.

Peutergroep:

De peutergroep grenst direct aan de dreumesgroep. In de peutergroep worden de kindjes opgevangen van ongeveer 2 1⁄2 tot 4 jaar. De peutergroep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In deze ruimten zijn er meer hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouwhoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit.

De peuters hebben naast de groepsruimte ook de gang tot de beschikking om te spelen (met bijvoorbeeld water en zand) en hebben in de ruimte een speelzoldertje waarop ook een hoekje is gemaakt voor spel tussen een paar kindjes.

Alle groepen beschikken over een gezamenlijke buitenruimte. Onze ruime buitenplaats wordt momenteel gerenoveerd tot een natuurtuin waarin veel te beleven valt. Ons beleid is dat de kinderen iedere dag buiten spelen. Wij stimuleren dit door een uitdagende, groene speelplaats te creëren waarin kinderen zich vrij voelen en zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Binnen het spelen geven wij de kinderen voldoende ruimte voor de fantasie, de creativiteit en het ontdekken.

Rondleiding aanvragen

Kinderopvang locatiegegevens:

Louwerslootstraat 135
3036 PV Rotterdam – Noord
Telefoonnummer: 085 – 111 92 04
E-mail: samen@dedroomplaats.nl
Registratienummer Kinderdagverblijf

Locatiemanager Samen:

Locatiemanager: Margot de Wit
E-mail: margot@dedroomplaats.nl

Openingstijden kinderopvang:

Maandag t/m vrijdag van 07.00 – 19.00 uur. 

Voor meer informatie over de Kinderopvangtoeslag 2019 verwijzen wij u graag naar de website van de belastingdienst. Daar kunt u ook een proefberekening maken voor de kinderopvangtoeslag die u kan verwachten te ontvangen

Meer informatie over Samen

direct inschrijven voor kinderdagverblijf 't Kwetternest De Droomplaats Kinderopvang

Routebeschrijving:

Onze locaties

Kinderdagverblijven in Rotterdam, Bergschenhoek en Utrecht

Klik op één van onze locaties voor meer informatie:

Rotterdam Centrum
De Droomplaats WTC
085- 111 92 05
Rodezand 27, 3011 AM Rotterdam – Centrum

Rotterdam Overschie
De Droomplaats Kiekeboe en Kiek
085- 111 92 03
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam – Overschie

Lansingerland Bergschenhoek
De Droomplaats Okidoki
085- 111 92 02
Stampioendreef 1, 2661 SR Bergschenhoek

Rotterdam IJsselmonde
De Droomplaats de KluPPies en de KluP
085- 111 92 06
Kreileroord 222, 3079 NB Rotterdam – IJsselmonde

Rotterdam Zuid
De Droomplaats Heppie
085- 111 92 07
Hillestraat 21, 3072 JK Rotterdam – Zuid

Rotterdam Noord
De Droomplaats Samen
085- 111 92 04
Louwerslootstraat 135, 3036 PV Rotterdam-Noord

Utrecht Oudwijk
De Droomplaats Teigetje
085 – 111 92 08
Oudwijk 19a, 3581 TG Utrecht – Oost

Rotterdam Pernis
T 085 – 111 9210
Overhandstraat 19 3195 SE Pernis

Centrale Kantoor
Julianalaan 18, 3171CH Poortugaal
T 085 – 111 9200 (Keuze 1)

Facebook

Copyright © De Droomplaats KinderopvangService 2017

Menu

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Klompenmakerstraat 69
3194 DD Hoogvliet – Rotterdam
(T) 085 – 111 92 00
(@) info@dedroomplaats.nl

De Droomplaats KinderopvangService